Hírek Az alapítvány FILANTROPOSZ EGYESÜLET Konferenciák Eranus Peregrinus Rajtunk a világ szeme Találkozási pontjaink
Filantroposz műhely
Az 1993 március 1-én indult Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány a 2019-es évben befejezte működését, a missziós levélben foglalt feladatokat elvégezte, a lehető legszélesebb alapot adta egy, a Michael-korszak követelményének megfelelő szellemi műveltséghez.
Ma, negyed századdal később a feladat és annak tétje - Európa eljövendő sorsának fordulópontján - sokkal nagyobb. A megkezdett munka szerves, eleven, „már nem síkföldi” folytatásával indulunk most Ispánkról ország- és Európaszerte.

Eranus

ERANUS V

KÖZÉP-EURÓPA A VILÁGFIGYELEM FÓKUSZÁBAN

 
 
 
2010 – 2017

Kedves Barátaink,

Közös munkánk történetének hetedik esztendejébe érkeztünk, és ez lesz az utolsó ERANUS műhely, amelynek keretében találkozunk Ispánkon. Azért az utolsó, mert 2018-al új, az eddiginél meghatározottabb irányt akarunk kijelölni közös szellemi munkánk számára, egy olyan irányt, amely tükrözi az Európa sorsában beállt hatalmas változásokat, és ezzel párhuzamosan, az emberi lélekben zajló „földrengéseket".
     Két ellentét között ingadozhat ma a tájékozódni kívánó gondolkodás: az egyik szerint beléptünk „az igazság és a valóság utáni korba", és ennek alapján kell felmérni jövendő helyzetünket, vagy felébred végre az emberi lélekben a szellem természetes igazság utáni igénye, a szellem, amelynek fényénél a puszta értelem szakadékba pillant. Minden embernek magának kell eldöntenie, melyik az ő valósága.
     Az eddigi munkánkban újra és újra előkerülő „életfeladat" kérdése mellé egy másik kérdés is csatlakozott: a szellemi hovatartozás kínzó kérdése. Hol és miben vagyunk otthon? Van-e a mai embernek időhazája, nyelvhazája és szellemi hazája?
     Tagadhatatlan, hogy ma nagyon sok ember szeretné „wellness alapon" megtalálni a szellemet, és ez a belső langyosság illetve kényelmesség oda vezethet, hogy valóságos szellemi élményeinket is félreértjük, vagy „sandítva" ismerjük fel.
     Ugyanakkor tagadhatatlanul egyre több ember képes megérteni a sors nyelvét, megfigyelni a külső tények étertestét, és a vele történtek elhelyezkedését a világsorsban. Hatalmas perspektívák nyíltak meg 2017-ben.
    Egy rövid visszapillantás: a halottakkal felvett és ápolt szellemi kapcsolat – Dr. Steiner életműve és jelenlegi feladata a világfejlődésben, a hozzáfűződő kapcsolat lehetőségei és követelményei – Dr. Steiner krisztológiája – az európai lélek higiéniája – az emberi biográfia, mint a végzet egzisztenciális dimenziója – magasságok és mélységek elrendelt találkozása bennünk és a világban, a Közép megteremtéséért – a szakadék három bestiája.
     Ilyen gondolatok mentén mérnénk fel képességeinket és lehetőségeinket a „mű helyén" az Arkánum jól ismert műhelyében:

2017. június 26-tól hétfő déltől, július 1-e szombat délig.
 
  • A műhelymunka részvételi díja - változatlanul - 25.000 forint.
  • Kérjük, mielőbb jelentkezzetek, mert a csoport maximális létszáma 40 fő lehet.


Baráti köszöntéssel és várakozással,
Bistey Zsuzsa
 
2017. március 26-án, Ispánkon
 
 
Találkozási pontjaink (jelentkezés/könyvrendelés):
  • Bistey Zsuzsánál: 94/428-831
  • Győrffy Gábornál: 30/22-77-555
  • info@arkanum-alapitvany.hu
  • www.arkanum-alapitvany.hu


Eranus
Eranus IV.
Eranus III.


KONFERENCIA

Peregrinus
Kiadványaink
23. Cara Wilson: Szeretettel, Otto
22. Titkok az autisták világából
21. Karl Heyer: Kaspar Hauser és Közép-Európa sorsa a XIX. században
20. Barbro Karlén: Farkasordítás. Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képei
 
 
Hírek   |   Az alapítvány   |   FILANTROPOSZ EGYESÜLET   |   Konferenciák   |   Eranus   |   Peregrinus   |   Rajtunk a világ szeme   |   Találkozási pontjaink
Elérhetőségek
H-9941 Ispánk, Nyugati szer 2.
Mobil: +36 70/34-45-584
E-mail: michaelbistey@gmail.com
Egyéb
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez
Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright
© 2013. Arkánum Alapítvány.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu