Filantroposz műhely
Az 1993 március 1-én indult Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány a 2019-es évben befejezte működését, a missziós levélben foglalt feladatokat elvégezte, a lehető legszélesebb alapot adta egy, a Michael-korszak követelményének megfelelő szellemi műveltséghez.
Ma, negyed századdal később a feladat és annak tétje - Európa eljövendő sorsának fordulópontján - sokkal nagyobb. A megkezdett munka szerves, eleven, „már nem síkföldi” folytatásával indulunk most Ispánkról ország- és Európaszerte.

„Európa közepe: misztérium-tér.
Megkívánja az emberiségtől, hogy ennek megfelelően viselkedjen. Annak a kultúrkorszaknak az útja, amelyben élünk, nyugatról jőve, kelet felé fordulva, ezen a téren vezet keresztül. (…) Minden régi erő elvész ezen a kelet felé vezető úton; nem tudnak keresztülhaladni ezen a téren anélkül, hogy a szellemből meg ne újulnának. (…) Ebben a térségben csak emberismeretből, emberszeretetből és emberbátorságból születhet meg az, ami üdvöthozóan továbbhaladhat a kelet felé.
Ludwig Polzer Hoditz