Hírek Az alapítvány FILANTROPOSZ EGYESÜLET Konferenciák Eranus Peregrinus Rajtunk a világ szeme Találkozási pontjaink
Filantroposz műhely
Az 1993 március 1-én indult Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány a 2019-es évben befejezte működését, a missziós levélben foglalt feladatokat elvégezte, a lehető legszélesebb alapot adta egy, a Michael-korszak követelményének megfelelő szellemi műveltséghez.
Ma, negyed századdal később a feladat és annak tétje - Európa eljövendő sorsának fordulópontján - sokkal nagyobb. A megkezdett munka szerves, eleven, „már nem síkföldi” folytatásával indulunk most Ispánkról ország- és Európaszerte.

20. Barbro Karlén: Farkasordítás. Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képeiBarbro Karlén:
Farkasordítás
Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képei


Az első magyar kiadás olvasóinak

Amikor 1991-ben, 21 esztendővel ezelőtt dolgozni kezdtem Ma­gyarországon, az előadások, szellemi műhelyek, kisebb vagy nagyobb csoportfoglalkozások kapcsán leggyakrabban két kérdés merült fel újra és újra a hallgatóságban.
  Ezek közül az elsőt akkoriban gyakran nekem szegezték, jóindulatú érdeklődéssel, egészséges kíváncsisággal, és egyáltalán nem ellenérzéstől vagy gyanakvástól vezérelve. Ezt a kérdést afféle „balkezes bóknak” tekinthettem:
   – Doktornő, egy olyan művelt és intelligens asszony mint Ön, hogyan hihet – minden bizonyíték nélkül – a reinkarnációban?
A másik kérdés, ami nagyon sok embert foglalkoztatott:
   – Hogyan fér meg egymás mellett az emberi sorsban az elrendeltség (karma) illetve a szabadság jelenléte?

21 év elmúltával ki kell mondani, hogy a közép-európai tudat óriási fejlődésen ment keresztül. Ezt azon mérhettem le, hogy az első kérdés ma már szinte soha nem hangzik el. A második kérdés pedig a következőképpen módosult:
   – Ha valóban előre eltervezett események formálják az életemet, mit kell tennem azért, hogy sorsomat mégis aktívan, bizonyos értelemben szabadon formálhassam?
   A legutóbbi néhány esztendőben aztán a fenti kettőhöz egy harmadik kérdés társult:
   – Milyen életfeladattal jöttem a Földre, ebben az inkarnációban?

Azt hiszem, ezeknek a kérdéseknek a változása sokat mond az emberi tudat változásáról és fejlődéséről itt Közép-Európában.
   Ennek a fejlődésnek a szolgálatában, 2012-ben Ispánkon, az Arkánum Szellemi Iskola keretein belül megkezdte működését a Peregrinus vándoriskola. A Svájci–Magyar Együttműködési Program támogatásának eredményeképpen 16-25 év közötti ifjú emberek kezdhették meg egyéves szellemi és gyakorlati munkájukat. Így kerülhetett sor Barbro Karlén rendkívüli élettörténetének megjelentetésére is, amely – Thomas Meyer úr bátor törekvéseinek köszönhetően – 15 esztendővel ezelőtt először németül, majd a 2000. évben angol nyelven is megjelent.
   A „reinkarnáció tüzes igazsága” ma nagyon sok ifjú ember számára keresendő és tanulmányozandó evidencia. Életükben és sorsukban nagyon gyakran olyan jeleket, történéseket hordoznak, olyan eseményeket, élményeket élnek át, amelyek nyílként mutatnak az emberi szellem újratestesülésének kozmikus igazsága felé. Ha ezek az ifjú emberek – a közös munkában töltött egy esztendő nyomán – képesek lesznek nagyon is jelenlevő sejtéseiket bizonyossággá nevelni magukban, akkor megnyílik előttük az út: a szellem átélt tüzes igazsága mentén újragondolhatják egész életüket, múltat, jelent és jövőt.
   Ez az újra gondolás valószínűleg megmentheti egész Európát a végső szakadéktól, amely felé pillanatnyilag halad.
   Elsősorban ezeknek az élénk elméjű és tágszívű fiataloknak, de minden kereső, önmagát nevelni kívánó embertársunknak is kínáljuk ezt a nem mindennapi történetet, amelynek igazságát meg lehet kérdőjelezni, el lehet hallgatni, el lehet torzítani, de semmiképpen nem lehet megkerülni.

Bistey Zsuzsa
Ispánkon, a 2012. évben
 


KONFERENCIA

Peregrinus
Kiadványaink
23. Cara Wilson: Szeretettel, Otto
22. Titkok az autisták világából
21. Karl Heyer: Kaspar Hauser és Közép-Európa sorsa a XIX. században
20. Barbro Karlén: Farkasordítás. Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képei
 
 
Hírek   |   Az alapítvány   |   FILANTROPOSZ EGYESÜLET   |   Konferenciák   |   Eranus   |   Peregrinus   |   Rajtunk a világ szeme   |   Találkozási pontjaink
Elérhetőségek
H-9941 Ispánk, Nyugati szer 2.
Mobil: +36 70/34-45-584
E-mail: michaelbistey@gmail.com
Egyéb
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez
Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright
© 2013. Arkánum Alapítvány.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu