Hírek Az alapítvány FILANTROPOSZ EGYESÜLET Konferenciák Eranus Peregrinus Rajtunk a világ szeme Találkozási pontjaink
Filantroposz műhely
Az 1993 március 1-én indult Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány a 2019-es évben befejezte működését, a missziós levélben foglalt feladatokat elvégezte, a lehető legszélesebb alapot adta egy, a Michael-korszak követelményének megfelelő szellemi műveltséghez.
Ma, negyed századdal később a feladat és annak tétje - Európa eljövendő sorsának fordulópontján - sokkal nagyobb. A megkezdett munka szerves, eleven, „már nem síkföldi” folytatásával indulunk most Ispánkról ország- és Európaszerte.

23. Cara Wilson: Szeretettel, OttoCara Wilson:
Szeretettel, Otto

Ez a könyv a Cara Wilson és Otto Frank, Anna Frank édesapja közötti majd húsz éves szokatlan levelezést dokumentálja. A történet a szerző tizennegyedik életévében kezdődött, amikor egy készülő filmhez megpályázta Anna Frank szerepét. Cara Wilson levelet írt Ottonak, és Otto válaszolt. Hogy ez mit is jelent, csak az tudhatja, aki tisztában van azzal, hogy Otto minden levelet megválaszolt – miután a lánya naplója nyilvánosságra került, utána kosárszám érkeztek Ottohoz a levelek. Így lett Cara Wilson is az egyike Otto világszerte élő „gyermekeinek”. Majd húsz év levelezés után került sor az első és egyetlen találkozásra Baselben. Cara Wilson Otto Frankban nem csupán egy minden ellenérzéstől mentes, jóindulatú és bölcs emberre talált, hanem egy Holokauszt-túlélőre is, aki felette állt minden cionista kicsinyességnek, függetlenül attól, hogy támogatta Izrael önálló állammá szervezését. Számtalan ember életében, mind kisebb, mind nagyobb kérdésekben Otto élő útmutatóvá vált, aki tévedhetetlenül mindig az igazi emberré válás irányába mutatott.

„Szerintem, az embereknek meg kell ismerniük önt.
Tartozik a társadalomnak azzal, hogy felfedi csodálatos életfelfogásának titkát.”

 
Cara Wilson Otto Franknak írt leveléből,
1968. augusztus 27.


KONFERENCIA

Peregrinus
Kiadványaink
23. Cara Wilson: Szeretettel, Otto
22. Titkok az autisták világából
21. Karl Heyer: Kaspar Hauser és Közép-Európa sorsa a XIX. században
20. Barbro Karlén: Farkasordítás. Karmabiográfia: két egymást követő, XX. századi inkarnáció képei
 
 
Hírek   |   Az alapítvány   |   FILANTROPOSZ EGYESÜLET   |   Konferenciák   |   Eranus   |   Peregrinus   |   Rajtunk a világ szeme   |   Találkozási pontjaink
Elérhetőségek
H-9941 Ispánk, Nyugati szer 2.
Mobil: +36 70/34-45-584
E-mail: michaelbistey@gmail.com
Egyéb
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez
Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright
© 2013. Arkánum Alapítvány.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu