Filantroposz műhely
Az 1993 március 1-én indult Arkánum Szellemi Iskola Alapítvány a 2019-es évben befejezte működését, a missziós levélben foglalt feladatokat elvégezte, a lehető legszélesebb alapot adta egy, a Michael-korszak követelményének megfelelő szellemi műveltséghez.
Ma, negyed századdal később a feladat és annak tétje - Európa eljövendő sorsának fordulópontján - sokkal nagyobb. A megkezdett munka szerves, eleven, „már nem síkföldi” folytatásával indulunk most Ispánkról ország- és Európaszerte.

Cara Wilson:
Szeretettel, Otto

Ez a könyv a Cara Wilson és Otto Frank, Anna Frank édesapja közötti majd húsz éves szokatlan levelezést dokumentálja. A történet a szerző tizennegyedik életévében kezdődött, amikor egy készülő filmhez megpályázta Anna Frank szerepét. Cara Wilson levelet írt Ottonak, és Otto válaszolt. Hogy ez mit is jelent, csak az tudhatja, aki tisztában van azzal, hogy Otto minden levelet megválaszolt – miután a lánya naplója nyilvánosságra került, utána kosárszám érkeztek Ottohoz a levelek. Így lett Cara Wilson is az egyike Otto világszerte élő „gyermekeinek”. Majd húsz év levelezés után került sor az első és egyetlen találkozásra Baselben. Cara Wilson Otto Frankban nem csupán egy minden ellenérzéstől mentes, jóindulatú és bölcs emberre talált, hanem egy Holokauszt-túlélőre is, aki felette állt minden cionista kicsinyességnek, függetlenül attól, hogy támogatta Izrael önálló állammá szervezését. Számtalan ember életében, mind kisebb, mind nagyobb kérdésekben Otto élő útmutatóvá vált, aki tévedhetetlenül mindig az igazi emberré válás irányába mutatott.

„Szerintem, az embereknek meg kell ismerniük önt.
Tartozik a társadalomnak azzal, hogy felfedi csodálatos életfelfogásának titkát.”

Cara Wilson Otto Franknak írt leveléből,
1968. augusztus 27.