David Newbatt

művész és tanár

David Newbatt művész és tanár, aki különleges lélekápolást igénylő fiatal felnőttek Camphill közösségében él és dolgozik Aberdeenben, Skóciában. Elsősorban akvarellel, pasztellel és akrillal dolgozik. Az évek folyamán számos történetet illusztrált, így sok más mellett például Eschenbach Parsifálját, Olaf Asteson norvég legendáját és Goethe Mese a zöld kígyóról és a szép liliomról című munkáját. Emellett megszállott falkép-festő. Már harminc éve tevékeny a brit szigetek Camphill közösségeiben – elsősorban vizuális művészetek és a dráma-pedagógia területén. Különösen érdekli őt a festés szociális és terápiai hatása, azaz hogy a festés folyamata miként tud gyógyítóan hatni a szociális életben. Rengeteget utazik. Előadásokat, művészeti műhelyeket tart – számos közösségben, iskolában és képzésben ritmikus jelenlétével segíti közösség kialakulását és életerős fejlődését. Munkájával és kállításaival Nagy-Britannián túl jelen van egész Európában.